22. sep. 2012

STOP SPILD AF MAD! Nem reste gullashsuppe!

Dér bare smager mums...

Noget vi herhjemme virkeligt godt kan lide at spise når vejret bare er så trist, er en god bøf serveret med en rodfrugte blanding fra ovnen, og noget godt brød. Mmmmhhh.

Men, men, men der er altid en lille rest tilbage, lille som i, der er kun nok til en. Øv!
Det kan nogen gange godt irritere mig at når der er rester tilbage at der så kun er til en, for hvordan gør man så lige?

Jo man laver da en Nem Reste Gullash af rodfrugterne.
Hvilket jeg gjorden den anden dag, mums mummelum hvor jeg syntes det smagte, og det var så nem at gå til og kræver ikke det store. Nu er vi så, så heldige også at have en god gullash i fryseren, til nogle endnu koldere dage...

Se bare her:


Og nej selvfølgelig skal i ikke snydes for opskriften

(4 pers.)

Suppe:
500 g hakket oksekød
500 g kartofler (ca. 8-9 mellem store i str.)
4 gulerødder
2 peberfrugter
2 løg
2 fed hvidløg
Olie til stegning
2 spsk. paprika
1 ds. flåede eller hakkede tomater
2 tsk. timian
Laurbærblade efter smag ( jeg brugte 5)
5 dl bouillon

Skræl kartoflerne og gulerødderne og skær dem og peberfrugterne i tern.
Hak løg og hvidløg og svits med i olien sammen med krydderierne, brun kødet.
Tilsæt resten og lad simre under låg i 20 minutter.
Tilsæt resterne af dine ovnbagte rodfrugter, efter et kvarter, så de bliver varmet igennem.
Når suppen er færdig, smag til med salt og peber.

Eller gør som jeg gjorde og lave nogle ostebrød fra bunden (ja ok disse fik lige 2 min for møj, men de smagte som de skulle) og tjek suppen når de er lavet og kommet i ovnen.
Den tid det tager at lave disse fra start til du tager dem ud af ovnen er ca. den tid det tager for suppen at blive færdig.

Oste-løgbrød:
1 flutes
2 små eller 1 stort løg
2 fed hvidløg
1 spsk. smør
1 tsk. timian
Grøn basilikums pesto (kan undlades)
Revet ost efter smag

Hak løg og hvidløg og svits dem i smørret sammen med timian, til de bliver klar.
Skær flutet i skiver, smør med pesto og fordel løg og revet ost på skiverne.
Rist brødene i ovnen ved 225 grader i 5-6 min., eller til de er gyldne.

Så er der bare tilbage at sige:
STOP SPILD AF MAD OG VELBEKOMME 

2 kommentarer:

  1. Super herlig opskrift, Ria-Kirstine!

    Vi har straks delt linket på http://www.facebook.com så folk kan blive inspirerede.

    Hav en god weekend og fortsat en god kamp mod madspild :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Selina,

      Tak skal du have, og tak fordi I har delt den :o)

      Og tak i lige måde, håber også i får en rigtig god weekend.

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...