18. jun. 2014

De der æbler der bare ligger

Ja hvad gør jeg lige med dem. 
Havde købte en pose med 2kg æbler i og de var ikke nået længere end til køkkenbordet. 
Og nej jeg havde ikke engang gidet åbne for posen, hvilket i dag da en endelig fik lyst til et sprødt æble, blev jeg godt skuffet da jeg åbnede for posen, for æblerne var blevet bløde #suk

Men, men, men i stedet for at smide dem ud, ja så måtte jeg jo finde på noget andet at bruge dem til. Går jo ind for begrebet stop spild af mad. Men hvad bruger man så bløde æbler til... 

Tænke, tænke, tænke...

Hmm kører ud og handler, så kan jeg lige tænke lidt mere over det.

Da jeg så står nede i Kvickly med min møgirriterende vogn, der hele tiden vil trække til venstre, går jeg forbi hylden med juice. Æblejuice, det kunne jeg da godt lige drikke... hmm tanke... eller jeg kunne prøve og lave det selv. Så ned i vognen røg et par økologiske citroner og noget citronsyre.

Hjemme igen, fik jeg kogt 2 liter vand og sat i køleskabet, skal jo gerne bruge det koldt og ikke brændende varmt. 

Citronerne vaskede jeg også lige for god ordens skyld, inden jeg pressede dem for saft og skar de halve citroner i kvarte.


Så var det ellers bare at vaske alle æbler


Rive dem, med skræl, dog uden kernehus, blomst og brune pletter.
Ser de ikke lækre ud. Får jo helt lyst til et æble.

Hver gang jeg havde revet et æble, og inden jeg gik videre til og rive det næste, blandede jeg det revede æble, et par stykker citron og lidt af saften i en stor beholder. I mit tilfælde min elskede kæmpe gryde.
Og således fortsatte jeg til der ikke var flere æbler at rive :)

Så hældte jeg de, nu kolde, 2L vand over massen og kom hele mit brev citronsyre ved rørte det hele godt sammen, og satte det på køl. Nu vil jeg så lade det trække i 24 timer, i morgen vil jeg så søde min saft så den passer til mit temperament, og 1...2...3 så er der hjemmelavet lækker æblesaft og jeg har endnu engang undgået at smide mad ud.

Yay!2 kommentarer:

 1. god ide :) Her har vi tænkt på en juicer, vi har nemlig også ofte grønt og frugt der synger på sidste vers. Vi prøver også, så vidt muligt at undgå madspild, det giver en god fornemmelse - modsat at smide ting ud der stadig kan bruges.

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige præcis :) Har også overvejet en juicer, men tænker at prøve mig lidt frem først.

   Mit resultat her blev dog ikke lige til æblesaft, men smager mere hen ad lemonade, og det er bestemt ikke en skidt ting. Det smager rigtig godt. Men vil dog forsøge mig igen... :D

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...